Esperança


Què és l'esperança?

Fins i tot el condemnat, que no res li queda, te l'esperança en la mirada quan la injecció letal, la soga al coll, les bales que li travessen el pit, la guillotina que li talla el coll... li pren la vida. Què fàcil és exterminar quan el fuetejat espera un miracle.
N'és la fe que ens dóna esperança, que ens destrueix?
Per què confiem en l'esperança?
L'esperança no és més que un lluent esquer en el que quedem atrapats com el peix en l'ham del pescador. No és més que el fum de l'opi, un placebo que anul·la voluntats per actuar, per revelar-se mentre el pescador, el lladre; sense fe, sense caritat, sense pietat, sense esperança... pren el que vol. El pescador, impassible al dolor dels humans, somriu complagut en les aigües tèrboles de l'esperança. Aviat li arribarà l'hora d'emplenar-se les butxaques i enviar a la mort els esperançats.
El poder no és més que el joc que domina, per damunt de tot, la fe i les esperances dels innocents. Els  humans haurien de renunciar a l'esperança dels déus i deixar de pregar per un miracle. Només així, poden menysprear l'esquer del pescador  per actuar, per revelar-se. Hi ha tot un univers per descobrir que ens espera per crear.

La llibertat és nostra, que ningú ens la robi».

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cataractes dels orbs